Kinabladet nr. 58 Sommer 2013

Kinabladet nr. 58 Sommer 2013 PDF
Indhold:
Selvbrændinger (1) Tibetanernes nye våben – Over et hundrede tibetanere har begået selvmord siden 2009 ved at sætte ild til sig selv

Selvbrændinger (2)  Nye protester meldes uden virkning. Tibetanere tiltalt for at have medvirket til selvbrænding og dømt for overlagt mord.

Selvbrændinger(3) Tibetansk tak til partichef – 108 lamaer i Tibet har sendt takkebrev til Xi Jinping.

Legende om Slangens År – Et slangemenneske skabte et guddommeligt land. Det guddommelige land er – naturligvis – Kina.

Ny type landsby – Kunstnere, filmskabere, akademikere, landsbyboere, aktivister og lokale studerende samlet i et
eksperimenterende fælleskab i landsbyen Bishan.

Ny bog om kinesiske lakarbejder – Et nyt katalog over Nationalmuseets store samling af kinesiske lakarbejder er beregnet for både den vante kender af kinesisk kunst og den interesserede begynder.

Kritik af Maos lov om arbejdslejre – Regeringen har meddelt, at loven om „genopdragelse gennem arbejde“ vil blive ændret i 2013.

Den ny partichefs første 100 dage –Xi Jinpings dagligdags stil har gjort indtryk på befolkningen, skriver nyhedsbureauet Xinhua i en rapport om hans første 100 dage som partichef. Her er uddrag fra rapporten.

Mogens Lykketoft om Kinas nye ledelse –  Forsigtig optimist på kinas vegne. Fuldt hus, da Mogens Lykketoft holdt foredrag i Dansk-Kinesisk Forening

Wukan (1) Fortsat konflikt om landmænds jord – Folk i landsbyen Wukan er skuffede over, at deres store forventninger til virkeligt demokrati ikke er blevet indfriet. Jorden, der blev solgt ulovligt af en korrupt ledelse, har de ikke fået tilbage.

Wukan (2) Ngo-projekt ikke godkendt – Uden regeringens godkendelse kan græsrodsprojekter som det
i Wukan ikke blive til noget, siges det.

Wukan (3) Landsbyleder på sygeorlov – Næstformanden for landsbyen Wukans ledelse skriver til sine bysfæller, hvorfor en strid med højere myndigheder om landsbyens jord har gjort ham syg.

Debat om migrantbørns skolegang – Heftig debat i hele Kina om migrantbørns ringe muligheder for at få en akademisk uddannelse.

10-åriger skoleelev får stress af at gå i skole –  Heldagsskolen en tortur for mange elever, siger hans fader.

Richang shenghuo. Nyheder fra kinesernes hverdag

Læs alle artiklerne i Kinabladet nr. 58 Sommer 2013 PDF format

eller læs det online her