Kinabladet nr. 62 Sommer 2014

Kinabladet nr. 62 Sommer 2014
Indhold:

Præsidenten præsenteret på en ny måde – En grafisk fremstilling af præsident Xi Jinpings aktiviteter har vakt opmærksomhed

Rige kinesere holder vinterferie i Antarktis – De besøger en kinesisk videnskabelig station. Det forstyrrer forskerne og kan skade miljøet.

Kinas hastige udvikling er gået ud over kvinderne – KINAS KVINDER HAVDE DET BEDST I 1950’ERNE
Kinesisk forsker i kvinder og køn: kvinderne har betalt prisen for landets hastige udvikling.

En kinesisk feminists lange march –  Protest mod sexovergreb. Xiao Meili vandrede 2100 kilometer „for at lave samfundet bare lidt om“.

Kinas sikkerhedsinteresser (1) –KINAS AMBITIONER I DET INDISKE OCEAN. Det handler om olie og handelsruter – og måske også flådebaser?

Kinas sikkerhedsinteresser (2) – HVORHEN KINA I FREMTIDENS VERDEN? Sikkerhedspolitiske problemer og perspektiver grundigt belyst af danske eksperter i ny bog.

Feststemning og glidefald i Tibet – Tibetanske pilgrimme foretager kowtow (glidefald, red.) på vej til Lhasa den. Hele året tilbringer mange tibetanske buddhistiske pilgrimme mange måneder med at bede og kravle hele vejen på deres rejse til deres hellige jord, Lhasa, på jagt efter lykken.

Kineserne foretrækker Kina fremfor verden – Ingen grund til at tro, at det 21. årh. bliver kinesernes århundrede, selv om Kinas uudnyttede økonomiske muligheder får det til at svimle for enhver økonom, mener artiklens forfatter.

Kinesisk au pair-pige vil gerne blive i Danmark – „LÆRERIGT AT SKULLE TAGE ET ANSVAR“
Kinesisk au pair-pige i Danmark. Hun vil gerne blive i Danmark for at studere, men det koster en formue, og den har hun ikke.

Ri chang sheng huo – små og store begivenheder.

Læs alle artiklerne i Kinabladet nr. 62 Sommer 2014  PDF format

 eller læs det online her