Kinabladet nr. 63 Efterår 2014

Kinabladet nr. 63 Efterår 2014
Indhold:
Ekspert: Beijing et internationalt modecenter – Der er mange designskoler rundt om i Kina, hvor fremtidens modeskabere kan blive uddannet.

Livet i hutongerne – og på 17. etage – Beijings nye bykvarterer mangler hutongernes muligheder for mangfoldigt hverdagsliv og byliv.

Mødet med kineserne i lokalsamfundet – En dagligdag med fremmede vaner og nye madoplevelser, som en dansk laowai lige skulle vænne sig til, da hun var på feltarbejde i Kina.

Nye kalorier til dansk kultur i Kina – Et stort anlagt kulturelt fremstød i Kina – af Kulturministeriet kaldet en kultursatsning – skal udvide kinesernes kendskab til Danmark og skabe muligheder for at løse nogle af de udfordringer, det kinesiske samfund står overfor.

En uges gylden ferie eller en uges mareridt – Når 600 mio. offentligt ansatte holder ferie i den første uge af oktober, ender det ofte med kaos.

En varm luge klar til et forladt spædbarn – Forsøg på at hjælpe tusindvis af nyfødte, som forældrene ikke vil kendes ved

Hyldest til Månen og Månens gudinde – I forbindelse med Midtefterårsfestivalen genopfriskes legenden om månegudinden Chang-e’s flugt fra Jorden til Månen.

Livlig debat i Kina om politisk reform – Et demokratisk Kina er sandsynligt, men ikke nødvendigvis et politisk system som det vestlige.

Uddannelse i Danmark og Kina – Under to års studier på Sino Danish Center i Beijing har artiklens forfatter oplevet nogle af de store forskelle mellem det danske og kinesiske uddannelsessystem

En helt ny kirke blev jævnet med jorden – Myndighedernes begrundelse: Kirken bygget ulovligt. Menighedens formodning: Provinsens regering vil forhindre kristendommen i at brede sig.

Ny verdensarv: Den Store Kanal og Silkevejen – En vandvej og en landevej blandt 47 bevaringsværdige bygningsværker og kulturelle fænomener.

Ri chang sheng huo – små og store begivenheder
Træplantningens dag –
En imaginær kirkegård –

Læs alle artiklerne i Kinabladet nr. 63 Efterår 2014 PDF format

 eller læs det online her