Foredrag: Kina efter 19 partikongres

Kina efter 19. partikongres
Foredrag af Kjeld Erik Brødsgaaard, den 23. januar, 2018

Den nyligt overståede 19. partikongres førte til omfattende udskiftninger til topposterne i politburoet og politburoets stående udvalg. Hvem er de nye ledere, hvilken politik står de for og vil de på nogen måde kunne udfordre Xi Jinping, som nu er indskrevet i partiforfatningen, og mange medier kaldes Kinas stærkeste leder siden Deng Xiaoping, og måske Mao? Partikongressen behandlede og vedtog ligeledes en kongresrapport, der udstikker hovedlinjerne for Kina udvikling de næste fem år. Kan vi forvente fornyet reformpolitik eller vil konsolidering og centralstyring stå i centrum?

Kjeld Erik Brødsgaard er professor, Asia Research Centre, Copenhagen Business School, og har skrevet en lang række bøger om kinesisk politik og økonomi. Hans seneste værk er Critical Reading on the Chinese Communist Party (Brill, 2017).