Foredrag d. 19. april 2018 – Pandaeffekten

Pandaeffekten – en rejse ind i Kinas hjerte

Foredrag ved arkitekt og forfatter Holger Dahl
torsdag d. 19. april 2018 kl. 19.30.

Vi suser gennem tunneler hvert femte minut, men kommer også forbi mudrede floder, små landsbyer, cementfabrikker og landbrug hvor bønder med store vandbøfler passer rismarkerne. Det er synet af Kina som det ser ud i dag – de uforanderlige landskaber, de evige rismarker og fremskridtet – fremskridtet der buldrer hen over landet som vi gør i vores tog. Rytmisk, hurtigt, uden stop – og med bøller om bord.

Tag med på en rejse ind i Kinas grønne hjerte – hvor fremskridtet er fysisk som en uppercut og hvor en milliard mennesker har travlt med at komme med på toget mod dé gyldne tider, den kommunistiske revolution lovede – inden det er for sent.

Holger Dahl følger sporet fra ‘Den Lange March’ – ind i Kina – ind i landets historie, litteratur og mulige fremtid – på jagt efter den mytologiske drivkraft bag verdenshistoriens hurtigste velstandseksplosion – på jagt efter Pandaeffekten.