“Et liv som journalist med Kina i centrum”

Onsdag den 14. november 2018 kl. 19.30. 
Lene Winther, Radio24syv, om Kinasnak og sit liv med Kina.

Lene Winther er journalist og vært på Radio24syvs ugentlige radioprogram om Kina – Kina Snak. Hun dækker også Asien for Berlingske. I foredraget vil hun fortælle om sin vej til Kina, der startede tilbage i 2007 med et studieophold på Fudan Universitetet i Shanghai. Det blev startskuddet på indtil videre over 10 års fascination af Kina, hvor hun både har boet og arbejdet i Kina som korrespondent og dækket store begivenheder som OL i Beijing i 2008, det voldsomme jordskælv i Sichuan og urolighederne i Xinjiang i 2009. Hun flyttede hjem fra Kina i 2010 men er blevet ved med at komme i landet jævnligt og vil i foredraget fortælle hvordan hun forsøger at gøre Kinas stigende betydning på verdenscenen nærværende for danskerne i sin journalistik.