Foredrag: Henrik Bjørn: Et liv med Kina

Tid: torsdag 19. november kl. 19:30.

Dansk Kinesisk Forening følger de gældende regler for håndtering af Corona.

Foredraget vil handle om: 
-Kinas forandringer som personligt oplevet gennem fire årtier. 
-Hvordan det var for 28 år siden at bo og arbejde et år på landet blandt et af Kinas etniske mindretal -Hvordan det er at være kun 60 km fra epicentret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et topersonerstelt, mens jorden skælver? 
-Hvordan det kunne lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur?  -Hvordan det er at være dansk leder på et plejehjem i Shanghai og skulle implementere danske værdier til det kinesiske system? 

Henrik har fra 1982 opholdt sig sammenlagt 22 år i Asien, heraf 14 år i Kina. Han har besøgt hovedparten af de kinesiske provinser, taler kinesisk og er kinesisk gift. Er mag.art i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium. Henrik har læst kinesisk i Shanghai og udført langvarigt etnografisk feltarbejde blandt det kinesiske Dong mindretal i den sydvestkinesiske Guangxi provins. Han har været leder af det amerikanske Trace Foundation i ni år, der i det vestlige Kina ydede støtte til uddannelses- og sundhedsprojekter for tibetanere. Senest (2016-2018) har Henrik været overordnet leder af et dansk-inspireret 800 sengs plejehjem i Shanghai. 

Entré: Medlemmer af Dansk-Kinesisk Forening 20 kr., gæster 40 kr. Tilmelding ikke nødvendig, entré betales i døren.