Foredrag: Tofu Collective og fotobogen Rooms Within China

DATO: TORSDAG 2. DECEMBER 2021, KL. 19.30-21.30.

Rooms Within China
– en fotobog skabt i samarbejde med kinesiske samtidsfotografer

Nikolaj Ahlefeldt – BA i informationsvidenskab og kultrurformidling og MA i Visuel Kultur

Martin Wendelbo – BA i Kinastudier og MA i Visuel Kultur

Med særlig interesse i kinesisk samtidsfotografi, har foreningen Tofu Collective siden sin etablering i 2018 haft en vision om at udforme et visuelt produkt, der kan give indblik i den fremtrædende bølge af kinesiske samtidsfotografer, som endnu ikke er blevet præsenteret på den danske kulturscene.

Længerevarende research og samarbejde med en bred vifte af kinesiske samtidsfotografer er mundet ud i en fotobog, der har til formål at facilitere et visuelt indblik i Kina som et diversitetspræget og befolkningsrigt område. Fotobogen er bygget op omkring 100 fotografier af 20 kinesiske fotografer af forskellig alder, køn og geografisk placering, der hver har portrætteret fem indendørs rum rundt omkring i Kina. Igennem forskellige kunstneriske udtryk portrætterer de fotografiske bidrag diversitetsprægede omgivelser, der alle manifesterer sig i offentlige rum, boliger, arbejdspladser, spisesteder og fritidsrum. Disse fotografier repræsenterer på hver sin måde et bestemt område, kulturfænomen, generation, socialt liv eller andre aktuelle tendenser, fotograferne har fundet relevante at repræsentere i fremstillingen af Kina. Projektet har dermed et dobbeltsigte – at facilitere et visuelt indblik i forskellige rum i Kina og præsentere forskellige samtidsfotografiske praksisser for et bred dansk publikum.

Den danske kulturforening Tofu Collective beskæftiger sig med kunst og kultur fra Østasien med formålet at få flere danskere til at vende blikket mod og finde inspiration i den (i Danmark) ofte underrepræsenterede og let utilgængelige kunst og kultur, der udspringer fra Østasien i disse år. Med særligt fokus på at undersøge, formidle og udbrede samtidens kunstneriske praksisser, står foreningen bag en række udgivelser, udstillinger og kulturarrangementer, der har til formål at styrke de kulturelle bånd mellem Øst og Vest gennem kreative samarbejder.

Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Pris: Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Pris betales ved døren med kontantbetaling eller MobilePay.

Servering: I pausen (10-15 min.), midtvejs foredraget, vil der blive tilbudt kaffe, the og lidt sødt til ganen.

Tilmelding: Forgik gennem tilmeldingsformularen forneden, eller ved at sende en mail til foreningens sekretariat sekretariatet@dansk-kinesisk.dk senest onsdag 1. december. Skoleklasser blv bedt om at henvende sig via mail til foreningens sekretariat for tilmelding.