”Kina-poker” – 上游 – lær et af verdens populæreste kortspil

DATO: TIRSDAG 16. APRIL, KL. 19.30-21:45

De fleste Kina-rejsende har set entusiastiske kinesere – typisk ældre mænd – sidde omkring et lille bord eller en skammel i en gyde, i en park eller på en plads og tæske kort i hurtige sekvenser under højlydte tilråb fra de omkringstående tilskuere. Chancen for at det har været Kina-poker er stor. Jørgen Delman lærte Kina-poker på en sørejse mellem Guangzhou og Haikou i 1982 og har siden spillet det jævnligt i familien og med venner. Spillet er naturligvis for alle, også for børn fra 12 og op (hvis de kan spille andre kortspil).

Under aftenens arrangement fortalte Jørgen Delman om hans egen læreproces, om reglerne og derefter sætte spillet i gang. Vi regnede med 8 borde med 4 spillere ved hvert. Alle fik udleveret reglerne på dansk på forhånd. Men man skulle husk at medbringe et normalt spil kort med 52 kort + en sort og en rød joker. De er afsindigt vigtige for spillets forløb.

Sted Union, Lokale: Cielo (3. sal), Nørre allé 7, 2200 Kbh N.

Pris og tilmelding Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Prisen blev betalt ved indgangen med kontantbetaling eller MobilePay. Grundet pladsbegrænsning (max 30 deltagere) foregik tilmelding efter først til mølle-princippet og senest tirsdag den 9. april.

Øvrige bemærkninger Det var muligt at spise i UNIONs café mellem 17:30 og 19:30. Et vegetarisk måltid kostede 65 kr. Caféen ville gerne have besked, hvis der kom mange ekstra gæster, derfor blev deltagere venligst bedt om at meddele i forbindelse med tilmelding, om man ønskede at spise på caféen.

Tilmeldte fik tilsendt en artikel med spillets regler pr. mail dagen før arrangementet.