Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kinas Silkevejsinitiativ i sydasien: Nye veje og udfordringer i Sri Lanka

16. maj 2023 @ 19:30 - 21:30

Tabita Rosendal, ph.d.-studerende på Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier (CÖS) ved Lund Universitet i Sverige samt affilieret med Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS) på Københavns Universitet.

Foredraget vil præsentere Kinas brug af buddhistisk diplomati i Sydasien med fokus på Sri Lanka. Foredraget ser på det komplicerede forhold mellem Silkevejsinitiativets udrulning, samspillet mellem økonomiske investeringer og religiøse narrativer, samt værtslandenes egne motivationer for at acceptere og reproducere Kinas buddhistiske, harmoniske historie. Baggrunden er, at i årene efter Silkevejsinitiativets begyndelse har Kinas Kommunistiske Parti benyttet sig strategisk af buddhistiske narrativer i buddhistiske lande som Sri Lanka for at sikre, at projekter og investeringer kan gennemføres så hurtigt og smertefrit som muligt. Selvom der er mange uvisheder og potentielle faldgruber ved denne strategi, lader det indtil videre til at Sri Lanka støtter Kinas tilgang.

Pris for entré 
Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Prisen blev ved døren kontant eller med Mobile Pay

Tilmelding 
Pladsbegrænsning, tilmelding foregår efter først til mølle-princippet via webformularen nedenfor eller på mail til foreningen: arrangementer@dansk-kinesisk.dk senest søndag 14.05.

Tilmeldte modtager på mail artiklen Kinas buddhistiske diplomati i Sri Lanka af Tabita Rosendal (Kinabladet nr. 90) inden arrangementet.

Detaljer

Dato:
16. maj 2023
Tidspunkt:
19:30 - 21:30

Arrangør

Dansk-Kinesisk Forening
E-mail:
sekretariatet@dansk-kinesisk.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Forsamlingshuset
Onkel Dannys Plads 5
København, 1700 Danmark
+ Google Maps

Der er desværre ikke flere pladser til dette arrangement.