Kinabladet Nr. 61 Forår 2014

Kinabladet nr 61 Forår 2014 PDF format

Indhold:
Mao i guld på en sokkel af marmor – En statue i guld var en af gaverne, da kineserne fejrede, at det den 26. december 2013 var 120 år siden, at Mao Zedong blev født.  Den 82 cm høje guldstatue med indlagte ædelstene er anbragt på en sokkel af marmor.

Staten kan ikke garantere for ufarlig mad – Manglende kontrol med fødevarer. Myndighederne bruger medierne til at afsløre grove overtrædelser af fødevareloven.

Hyldestsang til Mandela på kinesisk – Teksten til rockbandet Beyonds hyldest til Nelson Mandela

Boganmeldelse: Maos Rige  – Ny bog på dansk om Mao Zedong Hvem var Mao Zedong? Hvem var
Den Store Rorgænger? Var han Kinas befrier? Eller var han bare en ny undertrykker.

Mødre ønsker børn af høj kvalitet – Byernes middelklassekvinder gør op med deres egne mødres måde at være forældre på.

Jade: et smykke, en kultur, en investering – En kejser skrev 600 digte om jade. Et kinesisk ordsprog: Mennesker kultiverer jade, og jade kultiverer mennesker.

220 tegn skrevet i 1934 solgt for 6 mio. kr. – Kostbart brev fra Lu Xun.  Råd fra Kinas store forfatter: Lær et vestligt sprog frem for japansk.

En tandlæge ejer et uafhængigt teater –  Kinas frie scenekunst Der er i Kina omkring 25 faste scenekunstgrupper, der i et vist omfang kan lave forestillinger uafhængigt af statens forskrifter.

Boganmeldelse: En kinesisk krimi om det aktuelle Kina –   Enigma of China – Mysteriet om Kina  – er en krimi om dagens Kina

Mandela lærte af både Mao og Sun Tzu – Det sydafrikanske demokrati-ikon lagde afstand til både Dalai Lama og Taiwan. I dag er Kina Sydafrikas største handelspartner.

Et kinesisk rockbands hyldest til Mandela  – „Mandelas kampånd inspirerede os til at fortsætte kampen for vores musikalske rock&roll idealer“.

Sociale midler: Nyheder uden censur – Men mere kontrol med internettet har medført selvcensur hos bloggerne og frygt for fængselsstraf.

Ri chang sheng huo – små og store begivenheder

 Læs alle artiklerne i Kinabladet nr. 61  Forår 2014 PDF format

 eller læs det online her