Arrangementer

Dansk-Kinesisk Forening afholder offentlige arrangementer. Foreningen dækker et bredt spektrum af temaer om Kina og forbindelserne mellem Danmark og Kina, som formidles via inddragelse af personer med kendskab til Kina.

Foreningen afholder omkring otte arrangementer årligt, såsom foredrag, omvisninger, webinarer og lignende.

For oplysning om foreningens arrangementer samt forslag til arrangementer, kontakt foreningens sekretariat.


Kinas forhold til nabolandene Vietnam, Laos og Myanmar

Oplægsholder
John Nielsen, senioranalytiker DIIS, tidligere ambassadør i Vietnam, Laos, Spanien og Vietnam

Kina har historiske rødder til nabolandene Myanmar, Laos og Vietnam og betragter de tre lande som del af dets nærområde. Ikke mindst Vietnams geopolitiske placering spiller en vigtig rolle i landets udenrigs- og sikkerhedspolitik. Oplægget vil se nærmere på hvordan Kina håndterer relationen til de tre nabolande.

Dato, tid og sted
Onsdag 13. marts, kl. 19.30-21.30, Forsamlingshus, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Pris og tilmelding
Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Prisen betales ved indgangen med kontantbetaling eller MobilePay. Tilmelding er ikke påkrævet, men hvis du ønsker at modtage oplysning om ændringer for arrangementet pr. mail, er tilmelding nødvendig. 

Tilmelding

Loading gif

”Kina-poker” – 上游 – lær et af verdens populæreste kortspil

Oplægsholder
Jørgen Delman, professor emeritus

De fleste Kina-rejsende har set entusiastiske kinesere – typisk ældre mænd – sidde omkring et lille bord eller en skammel i en gyde, i en park eller på en plads og tæske kort i hurtige sekvenser under højlydte tilråb fra de omkringstående tilskuere. Chancen for at det har været Kina-poker er stor. Jørgen Delman lærte Kina-poker på en sørejse mellem Guangzhou og Haikou i 1982 og har siden spillet det jævnligt i familien og med venner. Spillet er naturligvis for alle, også for børn fra 12 og op (hvis de kan spille andre kortspil).

Under aftenens arrangement vil Jørgen fortælle om hans egen læreproces, om reglerne og derefter sætte spillet i gang. Vi regner med 8 borde med 4 spillere ved hvert. Alle vil få udleveret reglerne på dansk på forhånd. Men husk at medbringe et normalt spil kort med 52 blade + en sort og en rød joker. De er afsindigt vigtige for spillets forløb.

Dato, tid og sted
Tirsdag 16. april, kl. 19.30-21.30, Forsamlingshus, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Pris og tilmelding
Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Prisen betales ved indgangen med kontantbetaling eller MobilePay. Grundet pladsbegrænsning foregår tilmelding efter først til mølle-princippet og skal ske senest tirsdag den 9. april. Tilmeldte får tilsendt en artikel med spillets regler pr. mail dagen før arrangementet.

Tilmelding

Loading gif