Kinabladet

Dansk-Kinesisk Forening udgiver tidsskriftet Kinabladet. Foreningen dækker et bredt spektrum af temaer om Kina og forbindelserne mellem Danmark og Kina, som formidles via inddragelse af personer med kendskab til Kina.

Kinabladet udkommer med tre trykte udgaver årligt med støtte af S.C. Van Fonden

For abonnement på Kinabladet, uforpligtende oplysning om Kinabladet samt forslag til artikler og andet indhold til Kinabladet, kontakt foreningens sekretariat.


Foreningens seneste udgivelse 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Stil skarpt på kinesiske tegn og tegn på Kina i bybilledet!

Med et kamera om halsen eller en smartphone i lommen – Kinabladets redaktion opfordrer alle til at drage ud på tur og fange et vaskeægte eksempel på kinesiske tegn eller tegn på Kina i bybilledet Danmark. Men udfordringen slutter ikke her; redaktionen vil også bede alle om, at udføre lidt detektivarbejde, og grave historien bag billedet op og sende den med.

Vinderen bliver udnævnt i en artikel med det indsendte foto og tekststykke, som bringes i andet nummer af Kinabladet 2022. Vinderen modtager naturligvis også en præmie (kinesisk te) samt et eksemplar af Kinabladet med vinderartiklen. 

Indsend venligst fotografi og tekststykke på mail til sekretariatet@dansk-kinesisk.dk før 1.9.2022 og deltag i konkurrencen.

Ved deltagelse i konkurrencen giver du samtidigt Dansk-Kinesisk Forening rettighederne til at benytte/trykke dit indsendte materiale. Vi forbeholder at trykke op til 10 billeder og historier i Kinabladet nr. 2.

Vinderen af første heat blev: Rasmus Duong-Grunnet

“Pub 53 ligger på ydre Frederiksberg. Her cykler jeg forbi hver morgen og aften. Stedet virker som indbegrebet af en hyggelig bodega, dog bruger de tit tavlen udenfor til sjove og særlige hilsner. Billedet her var fængende af to grunde. For det første synes jeg, hilsenen 再会 er godt valgt. Det er nemlig netop det, som en bodega er: Et sted for stamkunder, der ser hinanden igen. Og det passer godt sammen med den danske tekst ved siden af – ”hvorfor ikke hygge sig?”. For det andet, så tog jeg billedet lige omkring Kommunalvalget, hvor Enhedslisten jo blev valgt stærkt ind på Frederiksberg. Så der gik vittigheder om, at de ville rejse en statue af Karl Marx på Frederiksberg Rådhusplads. Det har de ikke gjort (endnu!), men pludselig skrev en dansk bodega på ydre Frederiksberg hilsner med både kinesiske tegn og det kyrilliske alfabet. Måske hænger det sammen…”

Rasmus Duong-Grunnet