Foredrag

25. AUGUST 2021, KL. 19:30.

Simon Rom Gjerø

Made in China: A Memoir of Marriage and Mixed Babies in the Middle Kingdom

På trods af 25 års Kinaerfaring havde Simon Gjerø ingen anelse om, hvad han kunne forvente, da hans kone, Fu, blev gravid.

Med udgangspunkt i bogen fortæller Simon om sin rejse fra sit første møde med Kina som en ung eventyrlysten studerende i Sichuan-provinsen dybt i Kinas indre, hvor han mødte sin fremtidige kone, til den kinesiske ægteskabsverden, spisning af hundepenis, graviditet, faderskab og etbarnspolitik samt altid at forsøge at slå bro mellem “tigermor” og “kattefar”, og to meget forskellige kulturer og baggrunde.

Kina udvikler sig med lysets hast, men under overfladen spiller ældgamle skikke, traditioner og overtro stadig en meget vigtig rolle i de fleste menneskers hverdag – det gælder især, når det kommer til graviditet og det at få børn.

Made in China: A Memoir of Marriage and Mixed Babies in the Middle Kingdom er en fantastisk og humoristisk fortælling, der afslører Simons kærlighed til et land fuld af modsætninger og absurditeter. Foredraget indeholder et væld af oplysninger om at blive forældre i Kina med svar på spørgsmål om moderkage-spisning, bukser med hul i, penge under bordet i børnehaven, omgang med svigerforældre og overdimensionerede bamseoveralls.

Du kan læse mere om mig her: https://simongjeroe.com/da/om-simon-gjero/

Arrangør: Dansk-Kinesisk Forening.

Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Yderligere information og tilmeldingsmodul kommer snart.


28. SEPTEMBER 2021, KL. 19:30.

Danske arkitekter og Kina – spor i fortid og nutid

Aftenens arrangement bringer to danske arkitektur- og byplankendere med Kinaindsigt på banen:

• Holger Dahl, som bl.a. er arkitekturredaktør på Berlingske

• Rasmus-Duong-Grunnet, Director hos Gehl Arkitekter

Aftenens oplæg vil fokusere på hvordan kendte danske arkitekter som f.eks. Steen Eiler Rasmussen, Tobias Faber, Johannes Pripp-Møller, Jørgen Utzon, Kay Otto Fisker tog Kina til sig, skrev om Kina og hentede inspiration i deres byggeri. Nogle af dem byggede også i Kina.

Senere har nutidens danske arkitektfirmaer arbejdet med Kinas transformation af det urbane landskab, boligformer,
integration af byrum, erhverv og boliger. Det gælder firmaer som Gehl Arkiteter, SHL (Schmidt, Hammer & Lassen), BIG, Henning Larsen, Lundgaard & Tranberg og Frode Birk/Sweco. I Kina arbejdes der med at fremme bæredygtige, grønne løsninger som en del af ideen om en økologisk civilisation, som også inkluderer ’Byer for Mennesker’. Med udgangspunkt i de danske arkitekter og byplanlæggeres forankring i en humanistisk arkitektur vil vi kigge på, hvad det betyder for de løsninger, der leveres i Kina, og hvordan de modtages og har påvirkning på kinesiske byer og samfundet mere bredt.

Både Holger Dahl og Rasmus Duong-Grunnet har arbejdet med og i Kina i mange år. De taler begge to kinesisk.
Holger Dahl har en kandidatgrad fra Arkitektskolen i København og Rasmus Duong-Grunnet har en kandidatgrad i International Politik og Samfund fra Fudan Universitet Shanghai samt en Masteruddannelse i Strategisk Byplanlægning ved Arkitektskolen i København.

Der vil være tid til at stille spørgsmål til oplægsholderne.

Arrangør: Dansk-Kinesisk Forening.

Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Yderligere information og tilmeldingsmodul kommer snart.