Foredrag

28. SEPTEMBER 2021, KL. 19:30.

Danske arkitekter og Kina – spor i fortid og nutid
Foto: Nanjing Lu East, en bil-domineret gade er nu forvandlet til et fodgængerområde.

Aftenens arrangement bringer to danske arkitektur- og byplankendere med Kinaindsigt på banen:

Holger Dahl, som bl.a. er arkitekturredaktør på Berlingske

Rasmus-Duong-Grunnet, Director hos Gehl Arkitekter

Aftenens oplæg vil fokusere på hvordan kendte danske arkitekter som f.eks. Steen Eiler Rasmussen, Tobias Faber, Johannes Pripp-Møller, Jørgen Utzon, Kay Otto Fisker tog Kina til sig, skrev om Kina og hentede inspiration i deres byggeri. Nogle af dem byggede også i Kina.

Senere har nutidens danske arkitektfirmaer arbejdet med Kinas transformation af det urbane landskab, boligformer, integration af byrum, erhverv og boliger. Det gælder firmaer som Gehl Arkiteter, SHL (Schmidt, Hammer & Lassen), BIG, Henning Larsen, Lundgaard & Tranberg og Frode Birk/Sweco. I Kina arbejdes der med at fremme bæredygtige, grønne løsninger som en del af ideen om en økologisk civilisation, som også inkluderer ’Byer for Mennesker’. Med udgangspunkt i de danske arkitekter og byplanlæggeres forankring i en humanistisk arkitektur vil vi kigge på, hvad det betyder for de løsninger, der leveres i Kina, og hvordan de modtages og har påvirkning på kinesiske byer og samfundet mere bredt.

Både Holger Dahl og Rasmus Duong-Grunnet har arbejdet med og i Kina i mange år. De taler begge to kinesisk.
Holger Dahl har en kandidatgrad fra Arkitektskolen i København og Rasmus Duong-Grunnet har en kandidatgrad i International Politik og Samfund fra Fudan Universitet Shanghai samt en Masteruddannelse i Strategisk Byplanlægning ved Arkitektskolen i København.

Der vil være tid til at stille spørgsmål til oplægsholderne.

Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Pris: Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Pris betales ved døren med kontantbetaling eller MobilePay.

Servering: I pausen (10-15 min.), midtvejs foredraget, vil der blive tilbudt kaffe, the og lidt sødt til ganen.

Tilmelding: Foregår enten via tilmeldingsformularen på foreningens hjemmeside dansk-kinesisk.dk eller ved at sende en mail til sekretariatet sekretariatet@dansk-kinesisk.dk senest 24. september. Skoleklasser bedes henvende sig via mail til foreningens sekretariat for tilmelding.

LUKKET FOR TILMELDING


13. OKTOBER 2021, KL. 19:30.

Kina, kunsten og den personlige erfaring – besøg hos kunstneren Lars Ravn

Lars Søren Ravn er en autodidakt billedkunstner og medlem af kunstnersammenslutningen Corner. I sin tid som formand for Corner har Lars deltaget i arbejdet med at bringe mange af Corners kunstnere til Kina. I Kina har Lars udstillet i Chengdu, Jindezhen, Dalian og andre steder. Lars er gift med poeten Zi Fan Mei og har i nogle år boet i Xiamen i Fujian provinsen sammen med sin kinesiske kone. Parret ankom til Danmark 3. jan. 2020 for at realisere et bogprojekt, der skulle præsenteres på den kommende Corner udstilling, totalt uvidende om hvad året 2020 ellers ville byde verden på af corona, nedlukninger mm.

Det lykkedes Mei at komme tilbage til Kina i julen 2020. Lars er her fortsat. Mens Lars venter på at kunne komme tilbage til Kina, vil han gerne møde medlemmerne af Dansk-Kinesisk Forening.

På Corners hjemmeside står bl.a. følgende om Lars Ravn og kunsten:

”For Lars Ravn er kunst og liv to sider af samme sag. Med en fandenivoldsk legelyst og et uhøjtidelige motiv-arsenal af kaniner, kvinder, ornamenter, blomster og kaffekander udforsker han dagligdagens dramaer, drifter og sociale relationer med både humor og bid. For i det Ravnske univers handler det om at blive til som menneske.

I sin kunst taler Lars Ravn først og fremmest til vores sanser. Hans glæde ved livet og dets utallige sanseindtryk kommer til udtryk i hans koloristiske farvebrug og rå formsprog. Uden hensyn til den traditionelle skelnen mellem fine og mindre fine billeder blandes og sammensættes de forskellige billedkulturer i nye, rebuslignende fortællinger om alt fra kærlighed, familie, seksualitet til frihedslængsel, tvivl og kunstnerisk skaben.”

Læs mere om Lars Ravn på www.corner.dk/kunstner/lars-ravn

Pris: Fri entre.

Sted: Danasvej 36 B Baggården, 1 sal, 1910 Frederiksberg C.

Servering: Lars Ravn sørger for at der er noget at forfriske sig på i en pause. 

Tilmelding: Efter først-til-mølle princippet (kun 20 pladser). Tilmelding via mail senest 8. oktober til foreningens sekretariat: sekretariatet@dansk-kinesisk.dk. Skoleklasser bedes henvende sig via mail til sekretariatet for tilmelding.


14. OKTOBER 2021, KL 12:00-13:30.

De kinesiske forbrugere i kølvandet på COVID19 – Erfaringer fra danskere og danske brands i Kina

Dagens oplæg er leveret af to danskere i Kina, der brænder for at formidle om det kinesiske marked. De har boet i Kina i en årrække og har oplevet udviklingen i forbrugernes adfærd, senest i forbindelse med COVID19.  Dagens oplægsholdere er:

  • Emma Lieser, Shanghai,Konsulent, Dansk Industri i Shanghai                                   
  • Klaus Rasmus Nielsen, Shanghai, General Manager, Nordic Hub China

Vi møder Emma og Klaus, som begge blev tiltrukket af mulighederne på det kinesiske marked. De har nu begge boet i Kina i en del år, og er selv blevet erfarne lokale forbrugere, inspireret af deres kinesiske familie og venner. Fra Kina følger de udviklingen i forbrugerne adfærd, og hjælper danske virksomheder med at forstå Kina. Kom og hør Emma og Klaus’ beretninger fra det kinesiske forbrugermarked!  

Engang var Kina set som et land, som kunne tilbyde adgang til effektiv og billig produktion. Mange kan også genkende en vis association med kopivarer og lavpris gadgets, når man nævner ”made in China”. Det var især i starten af 00’erne, at en del danske virksomheder registrerede deres egne produktioner i Kina, med henblik på at producere komponenter, som derefter skulle eksporteres tilbage til Vesten og bruges i løsninger, der var modrettet vestlige forbrugere. Sidenhen er Kina blevet verdens anden største økonomi, og kinesernes købekraft vækster i et højt tempo. Danske forretningsmænd (ligesom deres konkurrenter) udvider nu deres fokus på kineserne som en målgruppe af forbrugere, som de ønsker at servicere lokalt. Det kinesiske forbrugsmarked er digitaliseret, multikulturelt og under konstant forandring, senest i forbindelse med COVID19. Kinesernes forbrugsadfærd har indflydelse på udbud og alliancer på tværs af det internationale marked. Det gør Kina til et spændende land at følge både for forretningsfolk og iværksættere, såvel som historikere, sociologer, forskere og talenter med store karriere drømme.

Der vil være tid til at stille spørgsmål til oplægsholderne.

Online seminar (Webinar): Oplæg bliver streamet med Jitsi Meet.

Pris: Gratis

Tilmelding: Foregår gennem tilmeldingsformularen forneden eller ved at sende en mail senest 12. oktober foreningens sekretariat: sekretariatet@dansk-kinesisk.dk. Skoleklasser bedes henvende sig via mail til sekretariatet for tilmelding.

Link og login vil blive udsendt via mail mandag 13. oktober.

Tilmelding

Loading gif

28. OKTOBER 2021, KL. 12:00-13:30.

Dansk-kinesisk teknologisamarbejde – Hvordan virksomheder og andre organisationer kan bruge big data i Kina til at forstå miljø og samfundsmæssige udfordringer

Aftenens arrangement bringer to danske eksperter indenfor AI, data og bæredygtighed på banen, som begge har dybt indsigt i Kina.

  • Nikolaj Moesgaard, Shanghai, Medstifter & Partner hos Impact Intelligence
  • Martin Bech, København, Senior Konsulent – Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV)

I 2019 etablerede Nikolaj Impact Intelligence med base i Shanghai, en “AI FOR GOOD” forskning virksomhed, som samarbejder med UNDP, tænketanke, investorer og virksomheder. Som data- og analysepartner om bæredygtighed ønsker Nokolaj at udfordre nogle af antagelserne om data kvalitet og kaste lys over lokale initiativer, som har til formål at forbedre miljø og klima i Kina. Dette vil Nikolaj gøre i samspil md aftenens anden foredragsholder Martin Bech, der er senior konsulent for ATV, Danmarks førende tænketank inden for teknologi. Siden 90’erne har Martin arbejdet for forskellige Kina-relaterede organisationer, f.eks. det danske innovationscenter i Shanghai, ThinkChina.dk ved Københavns Universitet, det kinsiske-danske center i Beijing og Fudan universitetet i Shanghai.

Sammen vil Nikolaj og Martin give os flere interessante perspektiver på dansk-kinesisk teknologisamarbejde, især inden for kunstig intelligens, data og bæredygtighed. Der fokuseres på følgende dele i løbet af aftenen oplæg:

  1. Først vil Nikolaj fortælle om sin baggrund og erfaringer efter 15 år i Kina.
  2. Nikolaj deler detaljer om, hvilke typer kinesiske data de arbejder med, og hvordan dette bruges.
  3. Derefter vil Nikolaj give opdateringer er miljøprojekter og initiativer, der er i gang i Kina.
  4. Yderligere vil Martin opsummere kortlægningen af private danske investeringer i Kina inden for forskning og udveksling, som et resultat af ATVs samarbejde med Dansk Innovantions Center i Shanghai. Martin vil også dele indsigt fra ATV’s China Tech-initiativ.
  5. Sidst men ikke mindst vil der være mulighed for at stille spørgsmål og engagere sig i debatten sammen med aftenens oplægsholdere.

Online seminar (Webinar): Oplæg bliver streamet med Jitsi Meet.

Pris: Gratis

Tilmelding: Foregår via mail senest 26. oktober til foreningens sekretariat: sekretariatet@dansk-kinesisk.dk. Skoleklasser er også velkommen til at henvende sig via mail til sekretariatet for tilmelding.

Link og login vil blive udsendt via mail mandag 27. oktober.