Taiwan off the beaten track – Oplevelser fra en måneds solo cyceltur runt om Taiwan

DATO: TIRSDAG 26. SEPTEMBER KL 19.30-21.30

Oplægsholder Henrik Bjørn – mag.art. i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art. i Østasien Områdestudium.

Taiwan beskrives i dag ofte som det sted i verden med størst potentiale for at udløse en militær konflikt mellem verdens to største økonomiske og militære magter – USA og Kina.

Henrik Bjørn har gennem 10 år regelmæssigt besøgt Taiwan. Senest har han fra 2. januar til 3. februar 2023 cyklet 1.306 km rundt om Taiwan med start i Taipei først ned ad Taiwans vestkyst til øens sydspids og derfra tilbage langs østkysten. Undervejs talte han på kinesisk med de mennesker han mødte og fik deres syn på øen og dens relation til Kina og resten af verden. Hvor tæt er relationen mellem Kina og Taiwan? Hvad er den historiske baggrund for Taiwans nuværende situation? Hvilken rolle har Japan og USA spillet i Taiwans nyere historie? Føler befolkningen sig som kinesisk eller taiwansk? Frygter man en kinesisk invasion? Kan man undgå en konfrontation med Kina? Disse og mange andre spørgsmål fik Henrik nogle interessante svar på under hans rejse rundt om den smukke ø.

Henrik Bjørn er siden 2019 selvstændig og holder foredrag om Kina, Vietnam og Taiwan. Fokus er på landene omkring det sydkinesiske hav, hvortil Henrik flere gange om året foretager rejser, dels som solorejsende og dels som rejseleder.  

Sted: Forsamlingshus, Onkel Dannys Plads 5, København

Pris: Medlem 20 kr. Gæst 40 kr. Pris betales ved døren med kontantbetaling eller MobilePay.

Tilmelding: Der er 50 pladser til foredraget, tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Tilmelding via webformular nedenfor eller på mail til: arrangementer@dansk-kinesisk.dk senest 24. september.