Shanghai og jøderne under 2. verdenskrig

Foredrag: Shanghai og jøderne under 2. verdenskrig

Onsdag den 30. august 2017

Foredrag af Arabella Neuhaus, forfatter og socionom

Hvor mange er egentlig klar over, at Shanghai var så godt som det eneste sted i verden, der gav jøder på flugt fra nazismen mulighed for ophold? Det overraskede i hvert fald aftenens foredragsholder under hendes research til en bog om livet i Shanghai op til 2. verdenskrig.

Arabella Neuhaus har i flere år beskæftiget sig med Shanghais historie i forbindelse med hendes kommende bog, der er inspireret af hendes mors dagbøger fra hendes forældres ophold i byen op til 2. verdenskrig, netop i den periode, hvor der kom mange jødiske flygtninge til byen.
Arabella har besøgt Shanghai flere gange, herunder også byens jødiske museum.
Hun vil vise uddrag af interviews med tidligere jødiske flygtninge og fortælle om og vise billeder fra det Shanghai, de jødiske flygtninge kom til.