Forestilling: Den mytiske kinesiske digter Hanshan – lyrisk og musikalsk aften

DATO: ONSDAG 21. SEPTEMBER 2022, KL. 19:00-21:30.

Susanne Jorn, Oversætter og digter

Arrangementet introducerede den legendariske kinesiske kultfigur og digter Hanshan, som levede under Tang Dynastiet. Susanne Jorn, oversætteren af ”Hanshan – Jeg bor på et bjerg”, læste op fra digtsamlingen. Hun og Oplæsningen akkompagneres og indrammes musikalsk af både ældre og nyere kinesisk musik, som spilles af Helen Davies på harpe og Poul Høxbro på den urgamle og stemningsfulde kinesiske lerfløjte xūn .

Hanshans sublime digte er tidløse og evigt menneskelige, fulde af skønhed, ironi og buddhistisk-taoistisk visdom. Hanshan blev for alvor kendt i vores del af verden, da Beat-generationen opdagede ham i 1950’erne. Digtene siger stadigvæk læsere noget i dag.

Susanne Jorns stemme, harpen og xūn’en forstærker magien i digtene. Tilsammen ekkoer trioen den kinesiske digtertraditions rige univers og niveau.

Sted

Poesiens Hus, Møllegade 7, 2200 København

Pris for entré 

Gratis

Tilmelding 

Via mail til foredrag@dansk-kinesisk.dk

Skoleklasser blev bedt om, at henvende sig på mail til sekretariatet@dansk-kinesisk.dk

Tilmeldingsfrist senest søndag 18. september

Tilmeldte fik tilsendt en PDF-fil på mail med artiklen ”Hanshan – Jeg bor på et bjerg af Susanne Jorn efter tilmeldingsfristen. Artiklen blev udgivet med foreningens tidsskrift Kinabladet nr. 87 – 2022.