Foredrag: Danske arkitekter og Kina – spor i fortid og nutid

DATO: 28. SEPTEMBER 2021, KL. 19:30.

Holger Dahl, som bl.a. er arkitekturredaktør på Berlingske   

Rasmus-Duong-Grunnet, Direktør hos Gehl Arkitekter

Foto: Nanjing Lu East, en bil-domineret gade er nu forvandlet til et fodgængerområde.

Aftenens oplæg vil fokusere på hvordan kendte danske arkitekter som f.eks. Steen Eiler Rasmussen, Tobias Faber, Johannes Pripp-Møller, Jørgen Utzon, Kay Otto Fisker tog Kina til sig, skrev om Kina og hentede inspiration i deres byggeri. Nogle af dem byggede også i Kina.

Senere har nutidens danske arkitektfirmaer arbejdet med Kinas transformation af det urbane landskab, boligformer, integration af byrum, erhverv og boliger. Det gælder firmaer som Gehl Arkiteter, SHL (Schmidt, Hammer & Lassen), BIG, Henning Larsen, Lundgaard & Tranberg og Frode Birk/Sweco. I Kina arbejdes der med at fremme bæredygtige, grønne løsninger som en del af ideen om en økologisk civilisation, som også inkluderer ’Byer for Mennesker’. Med udgangspunkt i de danske arkitekter og byplanlæggeres forankring i en humanistisk arkitektur vil vi kigge på, hvad det betyder for de løsninger, der leveres i Kina, og hvordan de modtages og har påvirkning på kinesiske byer og samfundet mere bredt.

Både Holger Dahl og Rasmus Duong-Grunnet har arbejdet med og i Kina i mange år. De taler begge to kinesisk. Holger Dahl har en kandidatgrad fra Arkitektskolen i København og Rasmus Duong-Grunnet har en kandidatgrad i International Politik og Samfund fra Fudan Universitet Shanghai samt en Masteruddannelse i Strategisk Byplanlægning ved Arkitektskolen i København.

Der var tid til at stille spørgsmål til oplægsholderne.

Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V

Pris: Medlemmer 20 kr. Gæster 40 kr. Pris betalt ved døren med kontantbetaling eller MobilePay.

Servering: I pausen (10-15 min.), midtvejs foredraget, blev der tilbudt kaffe, the og lidt sødt til ganen.

Tilmelding: Foregår enten via tilmeldingsformularen på foreningens hjemmeside dansk-kinesisk.dk eller ved at sende en mail til sekretariatet sekretariatet@dansk-kinesisk.dk senest 24. september. Skoleklasser blev bedt om, at henvende sig via mail til foreningens sekretariat for tilmelding.